Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be

  • Home

Zijn mijn juwelen tegen diefstal verzekerd?

Ik kom terug uit vakantie. Ik stel thuis vast dat dieven op bezoek geweest zijn en de juwelen van mijn  overleden moeder zijn gestolen. Gelukkig heb ik een diefstalverzekering.


Je mag inderdaad van geluk spreken. Het zal alleszins de ‘emotionele’ pijn verzachten.
Wanneer je waardevolle voorwerpen in huis hebt, is het altijd belangrijk dat je een soort inventaris maakt van deze voorwerpen. Het zal je helpen bij de schadeloosstelling wanneer je slachtoffer zou worden van een inbraak.

Welke informatie kan hier goed van pas komen?

- Foto’s van de voorwerpen. En bij juwelen best foto’s van de juwelen gedragen bij verschillende aangelegenheden.
- Aankoopbewijzen
- Echtheidscertificaten
- Notariële inventaris indien het om geërfde voorwerpen gaat.

De diefstal van deze waardevolle voorwerpen is verzekerd via de facultatieve standaard diefstalwaarborg van de brandpolis. Wel is de maximale tussenkomst beperkt – tot bv 10% à 15% - van het totale verzekerde bedrag inboedel. Er bestaan hier verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen.

Wie dure juwelen heeft of zeer waardevolle voorwerpen, zoals een schilderij van een bekende schilder of een werk van een gerenommeerde kunstenaar, raden we aan om een speciale verzekering tegen alle risico's te onderschrijven. Deze verzekering dekt alle schades aan de waardevolle voorwerpen.
Mocht je in dit geval zijn en wil je hierover meer weten, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Er bestaan hier gespecialiseerde verzekeringsmaatschappijen voor. Voorafgaand wordt dan een grondige expertise verricht om de waarde te bepalen. Dat gebeurt door een schatter die bij u thuis komt. Hij zal de waarde van de voorwerpen bepalen rekening houdend met de evolutie van de kunstmarkt. En bij schade zal de vergoeding meestal ruimer zijn dan bij een klassieke polis. Vanzelfsprekend is ook de premie duurder dan bij een klassieke verzekering, maar in dit geval zal je je ook gemoedsrust hebben  wanneer je zeer dure voorwerpen in huis hebt.

Actualiteit

Doe de check up van je hospitalisatieverzekering 20/02/2018 - In 57% van de Belgische gezinnen werd iemand in de voorbije twee jaar in een ziekenhuis opgenomen. Een hospitalisatieverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Lees het vervolg ...
Vijf verzekeringstips voor je skivakantie 06/02/2018 - Velen kijken er naar uit om op wintersport te gaan. Maar soms schuilt het ongeluk in een klein hoekje. Daarom lees je goed deze vijf verzekeringstips. Lees het vervolg ...
Glaasje drinken mag wel … maar dan zonder autorijden 20/01/2018 - In België is de wettelijke alcohollimiet vastgesteld op 0,5 promille. Vanaf dan is de kans op een dodelijk ongeval 2,5 keer groter. Bij 0,8 promille is dat 4,5 keer en bij 1,5 promille maar liefst 16 keer. Lees het vervolg ...

Nieuwsbrief

Onjuist
Onjuist
Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be