Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be

Zijn mijn juwelen tegen diefstal verzekerd?

Ik kom terug uit vakantie. Ik stel thuis vast dat dieven op bezoek geweest zijn en de juwelen van mijn  overleden moeder zijn gestolen. Gelukkig heb ik een diefstalverzekering.


Je mag inderdaad van geluk spreken. Het zal alleszins de ‘emotionele’ pijn verzachten.
Wanneer je waardevolle voorwerpen in huis hebt, is het altijd belangrijk dat je een soort inventaris maakt van deze voorwerpen. Het zal je helpen bij de schadeloosstelling wanneer je slachtoffer zou worden van een inbraak.

Welke informatie kan hier goed van pas komen?

- Foto’s van de voorwerpen. En bij juwelen best foto’s van de juwelen gedragen bij verschillende aangelegenheden.
- Aankoopbewijzen
- Echtheidscertificaten
- Notariële inventaris indien het om geërfde voorwerpen gaat.

De diefstal van deze waardevolle voorwerpen is verzekerd via de facultatieve standaard diefstalwaarborg van de brandpolis. Wel is de maximale tussenkomst beperkt – tot bv 10% à 15% - van het totale verzekerde bedrag inboedel. Er bestaan hier verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen.

Wie dure juwelen heeft of zeer waardevolle voorwerpen, zoals een schilderij van een bekende schilder of een werk van een gerenommeerde kunstenaar, raden we aan om een speciale verzekering tegen alle risico's te onderschrijven. Deze verzekering dekt alle schades aan de waardevolle voorwerpen.
Mocht je in dit geval zijn en wil je hierover meer weten, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Er bestaan hier gespecialiseerde verzekeringsmaatschappijen voor. Voorafgaand wordt dan een grondige expertise verricht om de waarde te bepalen. Dat gebeurt door een schatter die bij u thuis komt. Hij zal de waarde van de voorwerpen bepalen rekening houdend met de evolutie van de kunstmarkt. En bij schade zal de vergoeding meestal ruimer zijn dan bij een klassieke polis. Vanzelfsprekend is ook de premie duurder dan bij een klassieke verzekering, maar in dit geval zal je je ook gemoedsrust hebben  wanneer je zeer dure voorwerpen in huis hebt.

Actualiteit

Overstromingen zijn gedekt in brandpolis 19/09/2017 - Overstromingen zijn natuurrampen en deze zijn sinds 2007 wettelijk opgenomen in de brandpolis. Daarvoor betaal je een bijkomende premie, die kan afhangen van het risicogebied waar je woont. Lees het vervolg ...
Op onverzekerd rijden staan zware straffen 05/09/2017 - Onverzekerd rijden is te vermijden. Je riskeert zware straffen. Van geldboeten tot een gevangenisstraf en bij een ongeval in fout draai je voor de kosten op. Lees het vervolg ...
Komt de arbeidsongevallenverzekering tussen bij thuiswerk? 22/08/2017 - Ik werk twee dagen per week van thuis uit. Stel dat ik op de trap struikel en ik breek mijn been. Komt de arbeidsongevallenverzekering dan tussen? Lees het vervolg ...

Nieuwsbrief

Onjuist
Onjuist
Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be