Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be

  Licht je makelaar in als je zonnepanelen plaatst

  Zijn de zonnepanelen verzekerd tegen brand, storm of hagel? Jawel. Toch is het belangrijk om contact met ons op te nemen wanneer je zonnepanelen plaatst.

  Hoewel de plaatsing van zonnepanelen de waarde van je woning verhoogt, vragen de meeste maatschappijen geen premieverhoging ingeval van plaatsing van zonnepanelen.

  In vele contracten is er een veiligheidsmarge van 10% op de waarde van het verzekerde gebouw en omdat zonnepanelen niet zo duur zijn, valt de verhoging van de verzekerde waarde meestal binnen de 10%. In andere contracten met het systeem via een evaluatierooster zijn zonnepanelen automatische verzekerd.

  Toch is het belangrijk om met ons contact op te nemen. We kijken dan samen na of

  • De zonnepanelen al dan niet verankerd zijn aan het huis?
  • Er zonnepanelen in een bijgebouw of in de tuin geplaatst worden?
  • De zonnepanelen op een plat dak geïnstalleerd worden
  • De zonnepanelen gedekt zijn tegen diefstal.

  Dus reden genoeg om met ons contact op te nemen. We raden je aan om niet een ‘all-in’ verzekering voor zonnepanelen af te sluiten die dikwijls aangeboden wordt door de leverancier. Je bestaande verzekering is dikwijls al meer dan voldoende en bovendien vallen de zonnepanelen een bepaalde periode onder garantie, die afhangt van leverancier tot leverancier.

  Verschillen tussen Wallonië, Brussel en Vlaanderen

  De laatste tijd worden er heel wat zonnepanelen geplaatst en de voordelen hieraan verbonden verschillen van gewest tot gewest. In Vlaanderen bestaan er geen groene stroom certificaten voor zonnepanelen die na 14 juni 2015 gekeurd zijn. In Brussel bestaan die nog wel en in Wallonië worden de certificaten vervangen door een subsidiesysteem gedurende 5 jaar.

  Zo is er ook een verschil tussen de gewesten hoe de compensatie gebeurt voor de geproduceerde stroom. In Vlaanderen wordt dit in mindering gebracht van de gebruikte stroom. In Brussel wordt er met 2 meters gewerkt, maar dit voordeel zal er in 2018 verdwijnen, omdat het gecompenseerd wordt door groene stroom certificaten.

  Daarenboven geven ook sommige gemeenten een premie voor de installatie van zonnepanelen.

  Dus er is wat opzoekwerk bij het plaatsten van de zonnepanelen. Maar over het algemeen kan men zeggen dat de terugverdientijd van je investering afhankelijk is waar je woont. Je mag er op rekenen dat de terugverdientijd minstens 7 jaar is.

  Actualiteit

  Autosalon voorwaarden bij verzekeringsmaatschappijen: het verschil zit in de details. 05/01/2018 - Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben een speciaal aanbod voor het autosalon. De verschillende aanbiedingen lijken op elkaar maar het verschil zit vaak in de details. We kunnen voor je de beste offerte opstellen. Lees het vervolg ...
  Licht je makelaar in als je zonnepanelen plaatst 18/12/2017 - Zijn de zonnepanelen verzekerd tegen brand, storm of hagel? Jawel. Toch is het belangrijk om contact met ons op te nemen wanneer je zonnepanelen plaatst. Lees het vervolg ...
  Betere bescherming voor diegenen die bouwen of verbouwen vanaf 1 juli 2018 25/11/2017 - Vanaf volgend jaar 1 juli zijn diegenen die bouwen of verbouwen beter beschermd door de wet. Vanaf dan zijn de aannemers verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren. Lees het vervolg ...

  Nieuwsbrief

  Onjuist
  Onjuist
  Invalid Input

  Contactgegevens

  Guido Geernaert NV
  Dorpsstraat, 165
  8340 Sijsele
  FSMA nr 011334 A
  Tel 050/35.23.27
  info@guidogeernaert.be