Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

Op onverzekerd rijden staan zware straffen

Onverzekerd rijden is te vermijden. Je riskeert zware straffen. Van geldboeten tot een gevangenisstraf en bij een ongeval in fout draai je voor de kosten op.

In 2016 werden er 80 bestuurders per dag betrapt op onverzekerd rijden. Deze situeren zich voornamelijk in de leeftijdsgroep tussen 25 en 34 jaar. In werkelijkheid zijn er veel meer mensen die onverzekerd de baan op gaan. Het gaat hier niet alleen om bestuurders van een auto, maar ook van een bromfiets of moto.

De regering heeft een wetsontwerp ingediend om het onverzekerd rijden nog zwaarder te bestraffen. Naast zware geldboetes en een mogelijke gevangenisstraf, zal de overtreding beschouwd worden als een zware overtreding. Wie in een periode van 3 jaar 2 zware overtredingen begaat, zal minstens een rijverbod van 3 maanden krijgen en moet zijn rijexamen opnieuw doen. Onder invloed rijden van drugs of alcohol is ook een zware overtreding, die onder de recidiveregeling valt.

Bij ongeval in fout zal bij niet verzekerd rijden het Gemeenschappelijk Waarborgfonds de tegenpartij vergoeden en zal de vergoeding achteraf terugvorderen bij diegene die het ongeval veroorzaakt heeft.Moraal van het verhaal is dat men best het onverzekerd rijden vermijdt. Wie hier een overtreding maakt, moet misschien voor de rest van zijn leven boeten.

Als slachtoffer van het auto-ongeval met een onverzekerd voertuig als tegenpartij wordt het proces van schadeloosstelling er niet gemakkelijker op, zeker als het ongeval gebeurd is buitende de Europese Economische Ruimte, want dan komt het Gemeenschappelijk Waarborgfonds niet tussen.

Deze beslommeringen kan je vermijden door een omniumverzekering af te sluiten. Dan komt de verzekering voor de materiële schade altijd tussen ongeacht de tegenpartij verzekerd is of niet  en hoef je niet te wachten op de vergoeding van het Gemeenschappelijk Waarborgfonds.  Omniumverzekeringen worden niet alleen afgesloten voor nieuwe  voertuigen,  verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben nu een aanbod voor tweedehands- of occasiewagens.  Aarzel niet om contact op te nemen, mocht je hierover meer wensen te weten.
 


Actualiteit

En hoe zit het met de brandverzekering van mijn vakantiehuis? 22/06/2018 - Het gebeurt bij iedereen. Juist voor het vertrek op de vakantie, nog eens vlug de ‘check list’ overlopen of alles in de valies zit. Kledij, medicamenten, schoenen, zonnecrème, enzovoort, maar heb je ook al gedacht aan de verzekering. Lees het vervolg ...
Nieuwe pensioenverzekering voor zelfstandigen zonder vennootschap 06/06/2018 - Ben je een zelfstandige zonder vennootschap, dan kan je vanaf 1 juli een bijkomende pensioenverzekering afsluiten, de zogenaamde POZ. Lees het vervolg ...
Een annuleringsverzekering is nuttig, zelfs met de nieuwe reiswet vanaf 1 juli 27/05/2018 - Voor reizen die geboekt worden na 1 juli 2018, is er een nieuwe reiswet van toepassing die je moet beschermen tegen hoge annuleringskosten en ‘onverwachte wijzigingen’ tijdens je reis. Toch is een annuleringsverzekering niet overbodig. Lees het vervolg ...

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak