Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

  Autosalon voorwaarden bij verzekeringsmaatschappijen: het verschil zit in de details.

  Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben een speciaal aanbod voor het autosalon. De verschillende aanbiedingen lijken op elkaar maar het verschil zit vaak in de details. We kunnen voor je de beste offerte opstellen.

  Van 12 tot 21 januari is er weer het autosalon in Brussel. Er zijn niet alleen forse prijsverminderingen bij de aankoop van een nieuw automodel, maar ook de verzekeringsmaatschappijen zetten hun beste beentje voor om nieuwe klanten binnen te halen.
  Op de markt zijn er verschillende aanbiedingen. Van kortingen gedurende 1 jaar tot kortingen tot de aankoop van de volgende wagen. Er zijn ook maatschappijen die tot 2 maanden gratis verzekering geven. Er zijn andere maatschappijen die extra waarborgen gratis aanbieden. Dus voor elk wat wils.
  Er worden ook kortingen aangeboden afhankelijk van het aantal rijhulpsystemen in het voertuig. Rijhulpsystemen zoals parkeerhulp, noodstop, dodehoeksignalisatie, enzovoort…. Hoe veiliger uitgerust de auto, hoe lager de verzekeringspremie.
  Belangrijk is hier om te na te gaan of deze kortingen enkel van toepassing zijn op de omniumverzekering of ook op de BA-verzekering. Verschillende maatschappijen bieden extra kortingen aan wanneer je totaal klant bent van deze maatschappij.

  Aantal maanden zonder afschrijving

  Sommige maatschappijen lanceren een omniumverzekering  met x maanden zonder afschrijving bij een totaal verlies. Dat kan 24 maanden zijn of 36 maanden en zelfs meer. Hier is het wel belangrijk om de voorwaarden grondig te bekijken en na te gaan wanneer men van een totaalverlies spreekt. Bij maatschappij één is een totaalverlies wanneer de kosten van de herstelling de werkelijke waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijdt, bij maatschappij twee is dit wanneer de herstellingskosten de verzekerde waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijdt. En omdat de werkelijke waarde in vele gevallen lager is dan de verzekerde waarde, zal maatschappij één vlugger een totaalverlies bepalen dan bijvoorbeeld maatschappij twee. Sommige autoconstructeurs bieden 36 maanden zonder afschrijving aan op voorwaarde dat je je nieuwe wagen opnieuw bij hetzelfde merk koopt.

  Vaste of Engelse vrijstelling

  Een ander vergelijkingspunt zijn de vrijstellingen. Er wordt een vaste vrijstelling vastgelegd. Bijvoorbeeld x Euro of x % van de cataloguswaarde. In dit geval betaal je altijd dit bedrag uit je eigen zak Er wordt dikwijls ook een Engelse vrijstelling voorgesteld. Hier betaalt de verzekeringsmaatschappij het volledige schadebedrag uit wanneer de schade hoger is dan het bedrag van de vrijstelling. Is de schade kleiner dan de vrijstelling, dan is er geen vergoeding. Sommige vrijstellingen worden ook verminderd als je voor de herstelling van de wagen beroep doet op een erkende hersteller.

  Factuur of cataloguswaarde

  De premie van de omniumverzekering wordt onder andere berekend op de waarde van het voertuig. Dat is doorgaans de cataloguswaarde of de officiële prijs van de wagen zonder kortingen. Sommige maatschappijen hebben ook een formule ‘factuurwaarde’, wat meestal een lagere premie betekent omdat er hier rekening gehouden wordt met de kortingen. Maar wat dan met de vergoeding? Bij de ongevallen waar er geen sprake is van totaal verlies – en dat is de overgrote meerderheid van de ongevallen –zal de vergoeding identiek zijn in beide formules. Bij totaal verlies is de formule cataloguswaarde veiliger wanneer je er van uit gaat dat je niet meer van dezelfde kortingen zal genieten bij de aankoop van een nieuwe wagen.

  Zoals al gezegd, het verschil zit in de details. Neem zeker en vast contact met ons op wanneer je een nieuwe wagen koopt. We zoeken dan samen naar de juiste offerte.

  Actualiteit

  En hoe zit het met de brandverzekering van mijn vakantiehuis? 22/06/2018 - Het gebeurt bij iedereen. Juist voor het vertrek op de vakantie, nog eens vlug de ‘check list’ overlopen of alles in de valies zit. Kledij, medicamenten, schoenen, zonnecrème, enzovoort, maar heb je ook al gedacht aan de verzekering. Lees het vervolg ...
  Nieuwe pensioenverzekering voor zelfstandigen zonder vennootschap 06/06/2018 - Ben je een zelfstandige zonder vennootschap, dan kan je vanaf 1 juli een bijkomende pensioenverzekering afsluiten, de zogenaamde POZ. Lees het vervolg ...
  Een annuleringsverzekering is nuttig, zelfs met de nieuwe reiswet vanaf 1 juli 27/05/2018 - Voor reizen die geboekt worden na 1 juli 2018, is er een nieuwe reiswet van toepassing die je moet beschermen tegen hoge annuleringskosten en ‘onverwachte wijzigingen’ tijdens je reis. Toch is een annuleringsverzekering niet overbodig. Lees het vervolg ...

  Nieuwsbrief

  Onjuist

  Onjuist

  Verplicht veld

  Invalid Input

  Contactgegevens

  Guido Geernaert NV
  Dorpsstraat, 165
  8340 Sijsele
  FSMA nr 011334 A
  Tel 050/35.23.27
  info@guidogeernaert.be
  Maak hier online uw afspraak