Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

  • Home
  • Info en documenten

Je auto-ongeval digitaal aangeven

Het is niet meer nodig dat je bij een auto ongeval met blikschade het Europese aanrijdingsformulier op papier invult. De verzekeringskoepel Assuralia lanceerde begin 2017 Crashform, een app waarmee je je aangifte kan doen.

Deze app is beschikbaar bij Google play en de App store. Gedaan dus met het invullen van het aanrijdingsformulier, dat vlak na een ongeval voor heel wat stress en paniek zorgt. Het is inderdaad niet evident om de juiste informatie in de juiste vakjes te krijgen. Met Crashform kunnen de persoonlijke en verzekeringsgegevens op voorhand ingevuld worden. Op de nieuwe groene kaarten zal bovendien een QRcode staan die ervoor zorgt dat de verzekeringsgegevens automatisch ingegeven kunnen worden.
De app leid je stapsgewijze door de aangifte leiden. Je kunt de omstandigheden van het ongeval aanvinken. Er kunnen foto’s aan toegevoegd worden. Zodra de aangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, wordt ze verstuurd naar de mailbox van alle betrokken partijen. Het digitale aanrijdingsformulier is geen verplichting, de papieren versie blijft uiteraard geldig.

‘Verzekeringen zonder papier’ wordt inderdaad een realiteit na het invoeren van Crashform. De tijd toen alles via ‘fysiek’ contact gebeurde, is stilaan voorbij. Vandaag bestaan er al heel wat digitale communicatiemiddelen tussen de klant, de verzekeringsmaatschappijen en de verzekeringsmakelaar die de bereikbaarheid (dag en nacht) en de snelheid bevorderen zonder dat de klant er alleen voor staat. Als makelaar volgen wij van dichtbij  het dossier op en zorgen wij er voor dat de juiste schadevergoeding betaald wordt, dat de polisvoorwaarden correct toegepast worden en dat de communicatie met de expert goed verloopt.
Voor klanten, die minder of niet vertrouwd zijn met deze nieuwe technieken, verandert er niets. Ze blijven verder op kantoor komen of we bezoeken hen voor het afhandelen van hun verzekeringsdossiers.

Verzekeringen zonder papier’ is een goede zaak. Zeker voor de eenvoudige dossiers en wanneer alles 100% vlekkeloos verloopt. Voor de complexe dossiers is er meer nodig. Daar is advies nodig, daar is persoonlijk contact nodig, daar is begeleiding nodig… en daar is er een rol voor je makelaar weggelegd.

Voor meer inlichtingen over Crashform, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak