Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

  • Home
  • Info en documenten

Aankoop huis: vanaf wanneer een brandverzekering?

Je koopt een woning of een appartement. Het is best dat je na de ondertekening van het compromis of de onderhandse verkoopovereenkomst een brandverzekering onderschrijft.

Een compromis heeft inderdaad een juridische waarde. Vanaf de ondertekening van het compromis word je ten opzichte van de verkoper als eigenaar beschouwd.
Normaliter loopt de brandverzekering van de verkoper na de ondertekening van het compromis nog drie maanden verder, maar toch raden we aan om onmiddellijk een brandverzekering te onderschrijven.

Je weet immers niet hoe de vorige eigenaar zijn gebouw verzekerd heeft. Is het gebouw voldoende verzekerd? Welke waarborgen zijn er verzekerd? Of wat als de vorige eigenaar de premie niet meer verder betaalt? Of werd de polis voor één of andere reden ondertussen geschorst?

Je hoeft geen brandverzekering te onderschrijven wanneer er bijvoorbeeld in het compromis duidelijk gesteld wordt dat het eigendomsrecht pas overgedragen wordt bij de ondertekening van de notariële akte.

Wat als ik verhuisplannen heb naar een andere eigendom en omdat er nog verbouwingswerken bezig zijn in de nieuwe eigendom ik tijdelijk over 2 eigendommen beschik?

Ook hier is de brandverzekering soepel. Voor een beperkte periode zal de brandverzekering van je bewoonde woning ook de nieuwe woning verzekeren. Het volstaat om de inlichtingen door te geven.

Stel dat de verhuis definitief wordt, raden we je toch aan om zo vlug mogelijk de polis aan te passen in functie van de nieuwe eigendom en de ligging ervan.
Diegene die denkt dat een brandverzekering een eenvoudig verzekeringsproduct is, heeft het verkeerd voor. Er bestaan heel wat variaties op de markt. Hoeveel kapitaal moet er verzekerd worden? Hoe is het met de diefstalverzekering? In welke mate is de tuin verzekerd? In welke mate mag het gebouw gebruikt worden voor professionele doeleinden? Moet er een zwembad verzekerd worden? Zijn er meer dan 4 wooneenheden? Wat als er schade aan derden veroorzaakt wordt door het gebouw?
Dat zijn allemaal elementen die bij een grondige inspectie van het gebouw moeten behandeld worden en die zullen bepalen hoeveel premie je moet betalen.

Aarzel niet met ons contact op te nemen wanneer je hierover meer wenst te weten.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak