Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

  • Home
  • Info en documenten

Overstromingen zijn gedekt in brandpolis

Overstromingen zijn natuurrampen en deze zijn sinds 2007 wettelijk opgenomen in de brandpolis. Daarvoor betaal je een bijkomende premie, die kan afhangen van het risicogebied waar je woont.

Je moet het maar meemaken wat er begin september in de Italiaanse stad Livorno is gebeurd. ‘Livorno is vernield’ blokletterden de kranten. Er zijn minstens 7 doden en de materiële schade is enorm. Dit nieuws stond een beetje in de schaduw van de nooit geziene gevolgen van de orkaan Irma die over Florida en omgeving raasde.

Maar overstromingen kunnen ook in België gebeuren. Sommige gebieden of regio’ zijn weliswaar gevoeliger of kwetsbaarder dan andere. Gelukkig zijn overstromingen of natuurrampen sinds 2007 verplicht opgenomen in de brandverzekering.

Wie geen brandverzekering heeft, moet zich wenden tot het rampenfonds. Het gaat hier om een omslachtige procedure en er bestaat geen garantie dat de schade zal vergoed worden.

Bij overstroming kan je wel proactief enkele maatregelen nemen, zodat het schadedossier met je verzekeringsmaatschappij sneller kan afgehandeld worden.
Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je zeer vlug een inventaris maakt van alle schades. Zoek de facturen op, neem foto’s van de beschadigde goederen. Met andere woorden, verzamel alle nodige bewijzen, zodat de verzekeringsexpert of je makelaar gemakkelijk de waarde kan bepalen.
Doe ook het nodige om extra schade te voorkomen of de schade te beperken.

Het is wel belangrijk dat je bij een overstroming onmiddellijk je verzekeringsmakelaar verwittigt. Hij kan het nodige doen om de schadeloosstelling te versnellen. Hij zal ook weten of er een expert al dan niet ter plaatse moet komen.

Er bestaan wel verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen. Sommige maatschappijen gaan verder dan de wetgeving en dekken bijvoorbeeld ook de niet vast gemaakte inhoud van de kelders die op minder dan 10 cm van de grond is opgesteld. Er kan ook een verschil bestaan in de vrijstelling die ten laste is van de verzekerde.

Wil je hier meer over weten, aarzel niet om met ons contact op te nemen. We zoeken voor je situatie de beste voorwaarden uit.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak