Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

  • Home
  • Info en documenten

Inbrekers profiteren van de ‘donkere’ wintermaanden

Er zijn ongeveer 200 inbraken per dag. Juwelen, geld en multimedia zijn de voorwerpen die het meest gestolen worden.  Inbrekers zijn het meest actief tijdens de donkere wintermaanden en dan in het bijzonder bij valavond. Zes tips om inbraken te vermijden of de schade te beperken.

Tip 1 Wees een goed huisvader
Leg geen waardevolle voorwerpen in het zicht. Doe ramen en deuren op slot als je maar even afwezig bent. Geef je woning een bewoonde indruk wanneer je op vakantie bent.  Zet geen kartonnen verpakking van nieuwe toestellen bij het huisvuil. Vermijd vakantiefoto’s op facebook en maak een inventaris van je waardevolle voorwerpen.

Tip 2. Doe gratis een beroep op een preventieadviseur.
Het gaat hier om een politieagent of een gemeenteambtenaar, die daarvoor opgeleid is. Het advies is gratis en op maat. De preventieadviseur zegt welke maatregelen je best neemt om inbraken te vermijden.

Tip 3. Verstevig de ramen en de deuren
Maak het de inbreker moeilijk. Plaats vergrendelbare raamkrukken op uw ramen. Plaats rolluiken en versterk uw deuren met een veiligheidscilinder of extra sloten.

Tip 4. Wees kalm bij een inbraak
Wees kalm wanneer je thuis bent bij een inbraak. Maak lawaai en steek het licht aan. Misschien slaat de inbreker op de vlucht. Hij wil immers niet herkend worden. Stel dat er toch een confrontatie is, doe wat de inbreker vraagt en vermijd een gevecht. Observeer de inbreker goed en tracht het vluchtmiddel en de vluchtrichting na te gaan. Het zal de politie helpen om de inbreker terug te vinden.

Tip 5. Plaats een alarminstallatie
Het gaat hier om een éénmalige kost afhankelijk van de woning. Je mag op 1000 à 1500 Euro rekenen. Daarbij komt een maandelijkse abonnementsprijs – ongeveer 40 Euro per maand – voor het onderhoud van de alarminstallatie en de verbinding met een centrale dienst die onder ander de politie inschakelt bij een inbraak.

Tip 6. Sluit een diefstalverzekering af
Voor een redelijke prijs, afhankelijk van de buurt waar je woont en de waarde van de verzekerde inboedel, kan je een diefstalverzekering afsluiten. Sommige verzekeringsmaatschappijen geven een korting wanneer er een erkende alarminstallatie geïnstalleerd is en bovendien geldt deze verzekering bijvoorbeeld ook voor inbraken op het kot van je studerende kinderen. Wij kunnen hier voor jou een voorstel op maat uitwerken.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak