Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

  • Home
  • Info en documenten

Autosalon voorwaarden bij verzekeringsmaatschappijen: het verschil zit in de details.

Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben een speciaal aanbod voor het autosalon. De verschillende aanbiedingen lijken op elkaar maar het verschil zit vaak in de details. We kunnen voor je de beste offerte opstellen.

Van 12 tot 21 januari is er weer het autosalon in Brussel. Er zijn niet alleen forse prijsverminderingen bij de aankoop van een nieuw automodel, maar ook de verzekeringsmaatschappijen zetten hun beste beentje voor om nieuwe klanten binnen te halen.
Op de markt zijn er verschillende aanbiedingen. Van kortingen gedurende 1 jaar tot kortingen tot de aankoop van de volgende wagen. Er zijn ook maatschappijen die tot 2 maanden gratis verzekering geven. Er zijn andere maatschappijen die extra waarborgen gratis aanbieden. Dus voor elk wat wils.
Er worden ook kortingen aangeboden afhankelijk van het aantal rijhulpsystemen in het voertuig. Rijhulpsystemen zoals parkeerhulp, noodstop, dodehoeksignalisatie, enzovoort…. Hoe veiliger uitgerust de auto, hoe lager de verzekeringspremie.
Belangrijk is hier om te na te gaan of deze kortingen enkel van toepassing zijn op de omniumverzekering of ook op de BA-verzekering. Verschillende maatschappijen bieden extra kortingen aan wanneer je totaal klant bent van deze maatschappij.

Aantal maanden zonder afschrijving

Sommige maatschappijen lanceren een omniumverzekering  met x maanden zonder afschrijving bij een totaal verlies. Dat kan 24 maanden zijn of 36 maanden en zelfs meer. Hier is het wel belangrijk om de voorwaarden grondig te bekijken en na te gaan wanneer men van een totaalverlies spreekt. Bij maatschappij één is een totaalverlies wanneer de kosten van de herstelling de werkelijke waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijdt, bij maatschappij twee is dit wanneer de herstellingskosten de verzekerde waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijdt. En omdat de werkelijke waarde in vele gevallen lager is dan de verzekerde waarde, zal maatschappij één vlugger een totaalverlies bepalen dan bijvoorbeeld maatschappij twee. Sommige autoconstructeurs bieden 36 maanden zonder afschrijving aan op voorwaarde dat je je nieuwe wagen opnieuw bij hetzelfde merk koopt.

Vaste of Engelse vrijstelling

Een ander vergelijkingspunt zijn de vrijstellingen. Er wordt een vaste vrijstelling vastgelegd. Bijvoorbeeld x Euro of x % van de cataloguswaarde. In dit geval betaal je altijd dit bedrag uit je eigen zak Er wordt dikwijls ook een Engelse vrijstelling voorgesteld. Hier betaalt de verzekeringsmaatschappij het volledige schadebedrag uit wanneer de schade hoger is dan het bedrag van de vrijstelling. Is de schade kleiner dan de vrijstelling, dan is er geen vergoeding. Sommige vrijstellingen worden ook verminderd als je voor de herstelling van de wagen beroep doet op een erkende hersteller.

Factuur of cataloguswaarde

De premie van de omniumverzekering wordt onder andere berekend op de waarde van het voertuig. Dat is doorgaans de cataloguswaarde of de officiële prijs van de wagen zonder kortingen. Sommige maatschappijen hebben ook een formule ‘factuurwaarde’, wat meestal een lagere premie betekent omdat er hier rekening gehouden wordt met de kortingen. Maar wat dan met de vergoeding? Bij de ongevallen waar er geen sprake is van totaal verlies – en dat is de overgrote meerderheid van de ongevallen –zal de vergoeding identiek zijn in beide formules. Bij totaal verlies is de formule cataloguswaarde veiliger wanneer je er van uit gaat dat je niet meer van dezelfde kortingen zal genieten bij de aankoop van een nieuwe wagen.

Zoals al gezegd, het verschil zit in de details. Neem zeker en vast contact met ons op wanneer je een nieuwe wagen koopt. We zoeken dan samen naar de juiste offerte.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak