Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Geen winterbanden in Oostenrijk. Wat met de autoverzekering?

Je hebt met je voertuig een ongeval in Oostenrijk waar winterbanden verplicht zijn. Komt je autoverzekering tussen?

Je verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA auto) en omniumverzekering zullen tussenkomen ongeacht of je al dan niet in regel  bent met de plaatselijke wetgeving.

Toch raden we je aan je goed te informeren wanneer je op reis vertrekt. Volg de wetgeving die van toepassing is en zo kan je met een gerust gemoed op reis vertrekken en ongevallen vermijden. Tussen 1 november en 15 april zijn winterbanden verplicht in bijvoorbeeld Oostenrijk, Finland en Zweden. In bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Italië, en Zwitserland verplicht men winterbanden bij winterse weeromstandigheden. Tik bijvoorbeeld  ‘waar zijn winterbanden verplicht in Europa’ op Google in en je krijgt heel wat informatie.

Je kan een verkeersboete oplopen wanneer je niet in regel bent met de wetgeving. Wanneer je zonder winterbanden rijdt en het verkeer hindert kan je bijvoorbeeld in Duitsland een boete oplopen tot 80 Euro. De politie kan je zelfs verbieden om verder te rijden. Stel dat je betrokken bent in een ongeval en er is een verband tussen het rijden zonder winterbanden en het ongeval, dan kan je aansprakelijk gesteld worden.

En hoe zit het in België?

In België raadt men aan om winterbanden te monteren als het minder is dan 7 graden Celsius.  Omdat winterbanden in de volksmond vaak sneeuwbanden genoemd worden, denken velen dat deze banden enkel nuttig zijn bij sneeuw. Dat is niet waar. Ook bij droog weer of een nat wegdek hebben winterbanden hun nut. Bij een temperatuur van lager dan 7 graden Celsius  verhardt de rubber van de zomerbanden met verlies van controle op de weg. Trouwens, op een nat wegdek is je remafstand korter met winterbanden, dus je remt sneller.

Er zijn veel vragen over winterbanden? Welke zijn de beste? Zijn ze duurder of goedkoper dan zomerbanden? Verslijten ze vlugger? We raden je aan contact op te nemen met je garagist of bandencentrale, zij zijn de specialisten en ze zullen je de juiste uitleg geven.   

Voor u gelezen

Geen feed gevonden

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak