Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Veilig en met een gerust gemoed op skireis

Misschien ben je volop bezig je skivakantie aan het voorbereiden.  Mooie vooruitzichten. We geven je enkele tips om veilig en met een gerust gemoed op skireis te ver


  1. Zorg dat je ski- of snowboardmateriaal overeenstemt met je gestalte, je ervaring en de manier waarop je het skiën beoefent. Laat de bindingen van de skilatten controleren en afstemmen door een vakman.
  2. Ingeval je skimateriaal leent. Het is belangrijk dat het geleende materiaal tegen eventuele schade verzekerd is. Er bestaan oplossingen op de markt die deze waarborg als extra in de familiale verzekering voorzien. Mocht je in het geval zijn dat je het materiaal zal huren of lenen, aarzel niet met ons contact op te nemen.
  3. Voorzie stevige skischoenen, een goede zonnebril en warme kledij.
  4. Voorzie bescherming tegen de zon en lippenzalf.
  5. Voorzie een aangepaste skihelm conform de Europese norm EN1077. In vele landen is het dragen van een skihelm verplicht voor kinderen. Helmdragers lopen voor meer dan een derde minder kans op een hoofdletsel.
  6. Zorg dat je fysiek in orde bent vooraleer je vertrekt. Bereid je minstens drie weken voor je vertrek voor door fitnessoefeningen, jogging, wandelingen of een bezoek aan een indoor-ski.
  7. Zorg dat je auto uitgerust is met winterbanden of sneeuwkettingen. In sommige landen zijn ze verplicht.
  8. Een skibox of dakkoffer op je voertuig is handig om je skimateriaal op te bergen. Hou er rekening mee dat je wagen met een dakkoffer ongeveer 60 cm hoger is. Opgelet bijvoorbeeld in een ondergrondse parking. Je wagen zal ook anders reageren bij het remmen of in de bochten. Hou hiermee rekening en pas je snelheid aan. Weet ook dat je wagen meer brandstof zal verbruiken. Haal de koffer van het dak wanneer je de koffer niet meer nodig hebt.
  9. Contoleer voorafgaand of je wagen technisch in orde is . Reisbijstandsvezekeraars stellen een stijging vast in de pechverlening op weg naar de skioorden.
  10. Doe een check-up van je verzekeringen. Er bestaan dekkingen via je mutualiteit of via je kredietkaart. Maar zijn ze wel voldoende? We raden je alleszins een reisbijstandsverzekering aan, inclusief de waarborg technische bijstand voor de wagen wanneer je met de wagen op reis vertrekt. De kostprijs van een reisbijstandsverzekering is maar een peulschil in vergelijking met de kosten die een ski-ongeval - 10.000 Euro en meer is geen uitzondering -  kan kosten. 

Voor u gelezen

Geen feed gevonden

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak