Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Koopjes op het Autosalon…

De 97ste editie van het Autosalon vindt plaats in Brussels Expo van zaterdag 19 januari tot en met zondag 27 januari 2019. Het Autosalon is niet alleen het ideale moment om te profiteren van exclusieve aanbiedingen bij verschillende auto- en motordealers, maar dat geldt ook voor het afsluiten van een autoverzekering.


Het is een traditie geworden dat de verzekeringsmaatschappijen ter gelegenheid van het autosalon met een speciaal aanbod naar buiten komen. De verzekeringsmaatschappijen beconcurreren tijdens deze periode elkaar met promoties van allerlei aard. Kortingen op de premie (éénmalig of gedurende het volledige contract), vermindering van de vrijstelling in omnium, versoepeling van de afschrijvingsperiode in omnium, kortingen omdat de auto uitgerust is met technische en digitale snufjes, extra waarborgen, …. Met andere woorden, voor elk wat wils.

Veel van die promoties vind je terug op de websites van de verzekeringsmaatschappijen of in hun reclamecampagnes, toch pluis je beter de voorwaarden goed uit. We helpen je hier graag bij, zeker als je van plan bent een nieuwe wagen te kopen. Aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Het is inderdaad belangrijk om voor een autoverzekering te kiezen die het best  bij jou past.

  • Hoeveel kilometer rijd je per jaar? Hoe zit het met de vrijstelling in omnium? Een vaste vrijstelling of een Engelse vrijstelling? Een ‘vaste’ vrijstelling betekent een vast bedrag, bv. X % van de cataloguswaarde, dat altijd voor je rekening is bij een ongeval in fout. Een ‘Engelse’ vrijstelling betekent dat één keer het schadebedrag hoger is dan bijvoorbeeld 1000 Euro de verzekeringsmaatschappij de volledige schadevergoeding voor haar rekening neemt.
  • Op welke waarde moet de omniumverzekering berekend worden gezien de kortingen op het autosalon? Factuurwaarde of cataloguswaarde? De factuurwaarde is het bedrag dat je precies betaald hebt, de cataloguswaarde is de waarde zonder kortingen. Een verzekering op basis van factuurwaarde of cataloguswaarde heeft een invloed op de berekening van de schadevergoeding bij totaal verlies.
  • Net zoals de wijze waarop het voertuig ‘afgeschreven’ wordt. Sommige maatschappijen lanceren een omniumverzekering  met x maanden zonder afschrijving bij een totaal verlies. Dat kan 24 maanden zijn of 36 maanden en zelfs meer. Hier is het wel belangrijk om de voorwaarden grondig te bekijken en na te gaan wanneer men van een totaalverlies spreekt. Bij maatschappij één is een totaalverlies wanneer de kosten van de herstelling de werkelijke waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijdt, bij maatschappij twee is dit wanneer de herstellingskosten de verzekerde waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijdt. En omdat de werkelijke waarde in vele gevallen lager is dan de verzekerde waarde, zal maatschappij één vlugger een totaalverlies bepalen dan bijvoorbeeld maatschappij twee. Sommige autoconstructeurs bieden 36 maanden zonder afschrijving aan op voorwaarde dat je je nieuwe wagen opnieuw bij hetzelfde merk koopt.

Het zijn allemaal vragen waarop wij de juiste antwoorden hebben.

Voor u gelezen

Geen feed gevonden

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak