Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

De familiale verzekering, de verzekering met de ruimste waarborgen

De familiale verzekering is wellicht de verzekering met de ruimste waarborgen tegen een zeer redelijke prijs. Wie er nog geen heeft, raden wij aan om er dringend één af te sluiten. Wie er één heeft en wil weten of de waarborgen aan zijn situatie aangepast zijn, kan best contact opnemen met ons kantoor.


Er bestaan veel goede redenen om een familiale verzekering af te sluiten. Deze verzekering komt tussen wanneer jij,  je gezinsleden, je huisdieren of bijvoorbeeld de kinderen van je familie die op vakantie komen, schade aanrichten aan derden. Voor de materiële schade is er een geïndexeerde vrijstelling voorzien van 263,74 euro. Sommige verzekeringsmaatschappijen betalen via hun pakketaanbod  de vrijstelling terug wanneer je een belangrijke klant bent van deze maatschappij. Doorgaans is er ook een waarborg rechtsbijstand inbegrepen. Deze kan je ook laten opnemen in je globale rechtsbijstandsverzekering, waardoor de premie van de familiale verzekering ietsje goedkoper wordt. De premie van de familiale verzekering hangt af van de extra-waarborgen die je afsluit. 

Enkele ‘niet alledaagse’ voorbeelden waar een familiale verzekering tussenkomt 

- Onderweg naar huis doe je nog vlug een boodschap en je laat je zoontje van acht jaar achter in de wagen. Net zoals mama of papa wil hij ‘autorijden’ en per ongeluk slaagt hij er in de handrem los te krijgen. De wagen bolt achteruit en botst tegen een andere wagen.

- Je zoontje of dochtertje van 10 doet ‘stoer’ en gooit vanop een brug met stenen naar de voorbijrijdende wagens.

- Je beschadigt geleend materiaal van je vriend (bv. skimateriaal). Mits een bijpremie kan dit gedekt worden in de familiale verzekering.

- Je weggewaaide tuinmeubelen richten schade aan bij de buurman.

-  Schade bij verkeerongevallen in fout met je elektrische fiets zijn eveneens verzekerd in de familiale verzekering.

-  Je kind veroorzaakt een ongeval op de weg naar en van de school. De schoolverzekering komt niet tussen, wel de familiale verzekering.

- Je hond bijt een kind. De kledijschade wordt vergoed (verminderd met de vrijstelling), de lichamelijke schade wordt vergoed zonder vrijstelling. Stampt je paard tijdens een wandeling de deur in van een geparkeerd voertuig, dan betaalt de familiale verzekering de schade aan de auto.

-  Als je niet-gekoppelde lichte aanhangwagen schade berokkent (bijvoorbeeld, wanneer hij van een helling op een andere auto botst) ,zal de familiale verzekering de schade vergoeden.

Je merkt het, een ‘ongeval’ is vlug gebeurd. Daarom is het dan ook zo belangrijk dat je een familiale verzekering hebt. Voor meer info, neem gerust contact op met ons kantoor.

Voor u gelezen

Geen feed gevonden

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak